Μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τη δύναμη του χεριού κάποιου μέσα από το μέγεθος των πονταρισμάτων του, ιδιαίτερα εάν ποντάρει κάπως αδύναμα μετά από μια επιθετική κίνηση.
Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζετε το μέγεθος του πονταρίσματος των αντιπάλων σας κάθε φορά που προδίδει τη δύναμη του φύλλου τους. Πολλοί παίκτες που έχουν ένα δυνατό χέρι, επειδή φοβούνται να μη πάθουν ένα άσχημο bad beat, ποντάρουν αρκετά δυνατά. Έτσι, όταν παρατηρήσετε ότι ένας παίκτης κάνει μια επιθετική κίνηση στο pot και στη συνέχεια κάτι που δεν δείχνει ένα πολύ δυνατό φύλλο, πολλές φορές θα σημαίνει ότι δεν είναι πολύ σίγουροι για αυτό που κρατάνε. Η εξαίρεση σε αυτό, φυσικά, είναι όταν κρίνουν ότι το χέρι τους είναι ανίκητο τώρα – σαν να είχαν ένα φτιαγμένο full house.
Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια παρτίδα όπου δεν έγινε η κατάλληλη κίνηση και δεν αναγνωρίστηκε κατάλληλα το ποντάρισμα που έγινε Σε ένα παιχνίδι των 5-10 cap 1500, ο παίκτης στη θέση UTG+2 έχει [Kc][Ks] και κάνει raise στα $35. Όλοι έκαναν fold εκτός από έναν ερασιτέχνη παίκτη, που θα τον λέμε “Παίκτης Β” που είχε περίπου το ίδιο stack, γύρω στα $1700, ο οποίος έκανε call. Στο flop ήρθαν τα [9s][6s][6h]. Ο Παίκτης Β έκανε check και ο UTG+2 έκανε ένα μικρό ποντάρισμα των $45, πιθανόν για να τον παρακινήσει να κάνει μια κίνηση με κάποιο draw ή για να παίξει με ένα πιο αδύναμο φτιαγμένο φύλλο. Ο Παίκτης Β αφού κοίταξε το board και μετά τις μάρκες του, έκανε γρήγορα ένα raise στα $155. Βέβαια αυτί η κίνηση θα μπορούσε πολύ εύκολα να ήταν ένα παίξιμο με ένα flush draw ή με κάποιο άλλο φύλλο που ήθελε να το προστατέψει. Είναι επίσης πιθανό να είχε trips. Ο UTG+2 έκανε call. Θα πρέπει να θυμάστε ότι όταν παίζετε hold’em no limit με ένα μεγάλο stack, δε θέλετε να διώξετε τα αδύναμα φύλλα και να επιτρέψετε μόνο στα καλά να συνεχίσουν.
Στο turn ήρθε το [Qh], μια άχρηστη κάρτα, εκτός αν φυσικά είχε μια Ντάμα στο flush draw του. Προς μεγάλη έκπληξη του UTG+2, ο Παίκτης Β πόνταρε μόνο $160, ένα αρκετά αδύναμο bet σε σύγκριση με το pot και το ποντάρισμα του προηγουμένως. Συνήθως, όταν κάποιος ακολουθεί με ένα ποντάρισμα στο ίδιο μέγεθος με το προηγούμενο του, δε θα έχει κάτι πολύ ισχυρό. Εδώ είναι που έκανε το λάθος ο UTG+2 σκεπτόμενος ίσως ότι θα έπρεπε να προστατέψει το φύλλο του απέναντι σε ένα 6αρι και μη θέλοντας να προκαλέσει τα πιο αδύναμα φύλλα να κάνουν fold, κι έκανε call ξανά. Ο λόγος για τον οποίο σκέφτηκε ότι αυτό το παίξιμο ήταν ένα λάθος ήταν το γεγονός ότι πίστευε ότι αν είχε κάνει ένα raise στα $350, τα draws και τα άλλα αδύναμα φύλλα θα είχαν κάνει fold. Το μέγεθος του πονταρίσματος του δεν ήταν συνεπές με ένα set στα 6αρια, εκτός κι αν η Ντάμα συμπλήρωσε άλλο set, το οποίο δεν ήταν και τόσο πιθανό. Ο μόνος λόγος για να κάνει call αντί για raise θα ήταν εάν πίστευε ότι θα μπορούσε να συνεχίσει την μπλόφα του στο river με μπαστούνια ή εάν πίστευε ότι θα μπορούσε να κάνει το φύλλο του να μοιάζει σαν draw στα μπαστούνια.
Στο river ήρθε το [2c] και το big blind έκανε check. O UTG+2 το σκέφτηκε για λίγο και τελικά πόνταρε $320 και ο αντίπαλος του έκανε fold. Οι ενέργειές του ήταν τέτοιες ώστε να δείχνουν ένα αδύναμο φύλλο όπως 7αρια που τα προστάτευε και ουσιαστικά ο UTG+2 κέρδιζε σε όλη τη διαδρομή. Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για να κάνετε call στο turn και ίσως να είναι καλύτερο από το raise αλλά όταν πιστεύετε ότι ο αντίπαλος σας είναι απίθανο να έχει trips λόγω του πονταρίσματος του, τότε θα έχετε χάσει σε value που σε βάθος χρόνου σημαίνει χαμένα λεφτά.