τουρνουάΑναμφίβολα ο Phil Hellmuth είναι ένας αν όχι ο καλύτερος παίκτης πόκερ στον κόσμο στα τουρνουά. Έχει κερδίσει 14 WSOP bracelets.

Οι συμβουλές του στο κάθε στάδιο ενός τουρνουά μπορούν να συνοψιστούν στις ακόλουθες:

Πρώτα Στάδια τουρνουά
1. Υπομονή: Δείτε τα πρώτα στάδια ως μια ευκαιρία να παρατηρήσετε το σχέδιο πονταρίσματος των αντιπάλων σας. Μην εμπλακείτε σε μια παρτίδα αν δεν έχετε ένα δυνατό φύλλο.

2. Blinds: Μην προσπαθείτε να κλέψετε τα blinds διότι δεν αξίζει το ρίσκο το μέγεθος των blinds. Δημιουργείστε μια εικόνα ενός tight παίκτη που θα σας φανεί χρήσιμη αργότερα.

3. Παίξτε ίδιου χρώματος συνεχόμενα φύλλα ή φύλλα με ίδιου χρώματος Άσσους: Αυτά τα φύλλα έχουν εξαιρετικές “implied odds” σε pots που δεν έχουν γίνει raise. Όταν κάνετε limp και μετά φτιάχνετε ένα μεγάλο φύλλο στο flop, μπορείτε να κερδίσετε ένα τεράστιο pot. Ο Hellmuth σας συμβουλεύει να μην παίζετε αυτά τα φύλλα σε pots που έχουν γίνει raise γιατί σας βγαίνει πολύ ακριβή η παρτίδα για να είναι κερδοφόρα.

Μεσαία Στάδια τουρνουά
1. Κλέβοντας τα Blinds: Όταν τα antes αρχίσουν, υπάρχει ένα καλύτερο μαθηματικό επιχείρημα για να κλέψετε τα blinds από τις τελευταίες θέσεις. Το ποσό που θα κερδίσετε συν τα antes δίνουν μια καλύτερη αναλογία στο ρίσκο έναντι της ανταμοιβής.

2. Παγίδες: Με επιθετικούς παίκτες στο τραπέζι, το να κάνετε fold μερικά φύλλα απέναντι στα επιθετικά τους πονταρίσματα και raises, είναι ένα καλό τέχνασμα. Αυτό θα σας επιτρέψει να τους πάρετε όλες τους τις μάρκες όταν έχετε ένα πάρα πολύ καλό φύλλο.

3. Στρατηγική με το μικρό Stack: Εδώ θα πρέπει να βρίσκετε ευκαιρίες να κλέψετε τα blinds ή να προσπαθήσετε να διπλασιάσετε. Να είστε επιθετικοί όταν παίζετε από τις τελευταίες θέσεις με τα αρκετά καλά σας φύλλα όταν οι προηγούμενοι σας έχουν κάνει fold. Η ιδέα εδώ είναι να προσπαθήσετε να επανακτήσετε ένα βιώσιμο stack.

4. Στρατηγική με το μεγάλο Stack: Εδώ ακολουθείτε την αντίστροφη στρατηγική και περιμένετε για κερδοφόρες καταστάσεις για να παίξετε. Το να προστατέψετε το stack σας είναι ένα σημείο κλειδί – αλλά αν το τραπέζι είναι ιδιαίτερα παθητικό, το να κάνετε raise για να πάρετε μερικά pots είναι μια καλή επιλογή.

Τελευταία Στάδια τουρνουά + Bubble
1. Raise! Όσο πλησιάζει το bubble, πολλοί αντίπαλοι θα γίνουν super-tight προκειμένου να φτάσουν στο τελικό τραπέζι. Το raise εδώ θα πάρει τα blinds και τα antes τόσο συχνά σε αυτά τα στάδια που αξίζει το ρίσκο.

2. Κουρασμένοι παίκτες και Tells: Όταν οι αντίπαλοι κουράζονται είναι πολύ πιο εύκολο να τους διαβάσετε. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε αυτά τα tells ιδιαίτερα όταν κάποιος παίκτης αρχίσει να κάνει μεγάλα raises χωρίς να έχει πολύ καλά φύλλα.

Τελικό Τραπέζι τουρνουά
1. Κάντε τα αντίθετα από τους αντιπάλους σας: Εάν δείτε τους αντιπάλους σας να παίζουν υπομονετικά περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να παίξουν, παίξτε επιθετικά για να κλέψετε τα blinds και τα antes. Εάν είναι δραστήριοι προσπαθώντας να διπλασιάσουν, τότε μείνετε ήρεμοι και περιμένετε για μια καλή ευκαιρία με ένα δυνατό φύλλο για να παίξετε.

2. Πάρτε μια απόφαση: Με το μικρό stack στο τελικό τραπέζι θα πρέπει να πάρετε μια απόφαση γρήγορα. Παίζετε προσπαθώντας να αποκτήσετε ένα βιώσιμο stack να φτάσετε στους 3 πρώτους ή παραμένετε υπομονετικοί και προσπαθείτε να παίξετε σε μια-δυο περιπτώσεις; Τον ποιο δρόμο θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από την δομή των πληρωμών, τις τάσεις των αντιπάλων σας και τα stack τους.

3. Παίξιμο στο Short-Handed: Όταν φτάσετε στου 3 παίκτες, το διάβασμα των αντιπάλων σας θα είναι πολύ σημαντικό. Παρακολουθήστε τα ranges με τα οποία κάνουν call ή raise για να έχετε μια αξιόπιστη πληροφόρηση. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε τις δικές σας απαιτήσεις για το φύλλο σας ανάλογα.