Σχεδόν δεν θυμάμαι ποια χρονιά ήταν αλλά νομίζω ότι πρέπει να ήταν στις αρχές του 2001. Ζούσα σε φτηνά δωμάτια όταν πρωτοπήγα στο Las Vegas. Τότε το online poker δεν ήταν και τόσο προχωρημένο για να δώσει προοπτική εισροής χρημάτων, οπότε έπαιζα σε οποιοδήποτε παιχνίδι μεταξύ $80 και $160 σε limit hold’em και σε $300-$600 ή $400-$800 σε mixed games σε σχέση με το bankroll που είχα κάθε φορά.

Αρκετά συχνά έπαιζα με ανεπαρκές bankroll είτε επειδή ήμουν ανυπόμονος είτε επειδή φοβόμουν την τύχη μου αλλά είχα μια αρκετά καλή φήμη και μπορούσα να δανειστώ χρήματα εάν το έκρινα απαραίτητο. Όπως και να ‘χει, μετά από 1 χρόνο όπoυ έπαιζα λίγο πόκερ και χαλούσα επιπόλαια τα χρήματα μου, έφτασα στο 2001 με μηδενικό bankroll.

Μια νύχτα που είχα βγει για ποτό με τους φίλους μου από το Τορόντο, τους Sam και Tyson, καταλήξαμε να συζητάμε για το πώς είναι να είσαι “grinder” και για το ότι εγώ δε μπορούσα να είμαι πια. Αφού είχα φτάσει να παίζω στα high limits στο Vegas, αισθάνθηκαν ότι δε θα μπορούσα να γίνω ξανά grinder και να παίζω στα μικρότερα limits και να κερδίζω. Διαφώνησα. Προσπάθησα να τους πω ότι εάν συγκεντρωθώ και φυλάω τα νώτα μου, θα μπορούσα να παίξω καλά. Βασικά αυτό προσπαθούσαν να με κάνουν να αποφασίσω, γι αυτό και βάλαμε στοίχημα ότι ΔΕΝ θα μπορούσα να κάνω τα ακόλουθα: Να παίξω 140 ώρες σε $30-$60 limit hold’em και να κερδίζω τουλάχιστον ένα μεγάλο στοίχημα κάθε ώρα. Επίσης, δεν έπρεπε να παίξω σε υψηλότερα limits. Συμφώνησα και δανείστηκα $2300 από τον Huck Seed. Του χρωστούσα ήδη $7700 από μια φορά που παίζαμε heads-up πιωμένοι. Είχαμε παίξει $200-$400 γνωρίζοντας ότι κανένας από εμάς τους δυο δε θα μπορούσε να πληρώσει σύντομα. Είχε πλάκα εκείνη η νύχτα και έμαθα πολλά πράγματα για το Stud 8 or Better στο heads-up. Εκείνος ήταν πάρα πολύ καλύτερος από έμενα εκείνον τον καιρό.

Τέλος πάντων, είναι Δευτέρα 11:45 το πρωί και είμαι στο Bellagio και κάθομαι να παίξω $30-$60. Ήταν προφανές ότι αν έχανα τα $2300 μου, θα μου ήταν δύσκολο να συνεχίσω με το στοίχημα μου αφού μετά θα έπρεπε να βρω κάποιον άλλον να δανειστώ χρήματα.

Την πρώτη ημέρα τα πήγα καλά. Έπαιξα ένα session των 10 ωρών και κέρδισα περίπου $1300 αν θυμάμαι καλά. Τις πρώτες 5 ημέρες τα πήγαινα καλά και μόνο μια από αυτές είχα χάσει $300. Το πιο σημαντικό ήταν ότι ήμουν μέσα στα σχέδια μου για τις ώρες και είχα ακόμα περισσότερες από όσες αναλογούσαν στις 5 αυτές ημέρες. Επίσης, μου έμεινε και χρόνος να βγω με τους φίλους μου μια νύχτα μετά από ένα session. Όταν γυρίσαμε πήγα και ξαναέπαιξα για λίγες ώρες. Πιθανότατα έπαιξα 4 ώρες περίπου και σταμάτησα κατά τις 6 το πρωί. Την επόμενη ημέρα κοιμήθηκα λίγο και πήγα να παίξω κατά τις 3 το μεσημέρι. Έπαιξα για μόλις 6 ώρες εκείνη τη νύχτα επειδή ένιωθα κούραση από την προηγούμενη βραδινή μου έξοδο. Μετά από 10 ημέρες παιχνιδιού είχα φτάσει να έχω μέσο κέρδος την ώρα περίπου $100 ανεξάρτητα που είχα χάσει και σε 3 sessions στις 10. Μετά από 14 ημέρες συμπλήρωσα τις 140 ώρες μου και είχα κερδίσει περίπου $22.000.

Ξεπλήρωσα τα $2300 του Huck και βγήκα έξω με τους φίλους μου για να το γιορτάσουμε. Το στοίχημα εκείνο μου είχε φανεί διασκεδαστικό στην ουσία. Πραγματικά το ευχαριστήθηκα και χάρηκα που τα κατάφερα. Το 2001 έπαιζα όλον τον χρόνο σε τουρνουά και κατά το τέλος του χρόνου είχα ορθοποδήσει!