Ενδιαφέροντα θέματα του Πόκερ, μπλόφες και ψέματα

πόκερΤο πόκερ είναι σίγουρα ένα από τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια εκεί έξω, είτε είναι ζωντανό είτε στο ίντερνετ και απαιτεί ζωντάνια, ψέμα, ικανότητες, προκειμένου να κερδίσετε το παιχνίδι – τις περισσότερες φορές. Παρακάτω ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα θέματα για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ικανότητες όταν ανταγωνίζονται και μερικά θέματα για το ψεύδος γενικότερα:

Κλασσικά Tells

  1. Πηγαίνοντας πιο μπροστά ή πιο πίσω στην καρέκλα – συνήθως δείχνει ένα δυνατό φύλλο.
  2. Ξαφνική ορθή στάση – όταν ένας παίκτης κάθεται αναπαυτικά και ξαφνικά ανασηκώνεται στη θέση του, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχει ένα δυνατό φύλλο όπως ένα ζευγάρι Άσσους, Ρηγάδες ή Ντάμες.
  3. Η Αναίδεια – ένας παίκτης αρχίζει να σας μιλάει σε μια παρτίδα λέγοντας σας να πετάξετε το φύλλο σας – αυτό σημαίνει ότι έχει τα nuts.
  4. Προσέξτε τον παίκτη που φαίνεται να μην ασχολείται με την παρτίδα – όταν ένας παίκτης δε δείχνει και τόσο ενδιαφέρον σε μια παρτίδα και μιλάει σε έναν άλλον παίκτη ή ψιλό-κοιτάζει την τηλεόραση, οι πιθανότητες λένε ότι δε μπλοφάρει.
  5. Η ένταση της φωνής είναι ένα αξιόπιστο Tell – όταν μιλάει πιο δυνατά δείχνει να έχει ένα δυνατό φύλλο (πιθανότατα έχει ενθουσιαστεί) όπως και η χαμηλή ένταση φωνής δείχνει ότι προσπαθεί να αντισταθμίσει το δυνατό του φύλλο. Αυτή η έννοια της μπλόφας είναι δύσκολο να ελεγθεί.
  6. Τα μάτια μιλάνε – Η διαστολή της κόρης του ματιού είναι αδύνατον να ελεγθεί, ειδικά στα μη καστανά μάτια. Αυτή είναι μια ισχυρή ένδειξη ενός δυνατού φύλλου.
  7. Οι μπλοφαδόροι προσπαθούν πάντα να σας κοιτάξουν στα μάτια.
  8. Τα τρεμάμενα χέρια δείχνουν ότι ο παίκτης έχει κάτι – συχνό φαινόμενο στους αρχάριους παίκτες.
  9. Ο τρόπος στοίβαξης των μαρκών – οι επαγγελματίες το χρησιμοποιούν συχνά αυτό το κόλπο για να κοροϊδέψουν τους αντιπάλους τους.
  10. Ιδρώτας – πιθανότατα το πιο ισχυρό Tell στο πόκερ.
  11. Στα online παιχνίδια τα ψευδώνυμα μπορούν να σας δώσουν πληροφορίες για το εάν ένας παίκτης είναι ψάρι ή καρχαρίας – Τα δελεαστικά γυναικεία ονόματα κυρίως σημαίνουν ότι ο χρήστης είναι ένας καλός παίκτης που υποδύεται ότι είναι αρχάριος.
  12. Άχρηστη συνομιλία στο chat δείχνει συνήθως έναν παίκτη που μπλοφάρει.
  13. Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν τις διαφορές ώρας προς όφελος τους στο online poker – για παράδειγμα, εάν παίζετε από την Αμερική τη νύχτα, θα είναι πολύ νωρίς το πρωί στην Ευρώπη. Που σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι σας αντίπαλοι θα είναι νυσταγμένοι και κουρασμένοι (ίσως και μεθυσμένοι και να κάνουν ανόητες μπλόφες).
  14. Το αυτόματο Raise/bet/check στο flop δείχνει κάτι – το αυτόματο raise πριν το flop είναι ένα 99% σημάδι δύναμης στους φυσιολογικούς παίκτες, δεδομένου ότι το κέρδος από μια μπλόφα θα ήταν πολύ μικρό κάνοντας το.

Ενδιαφέροντες μύθοι για τα ψέματα

  1. Οι άνθρωποι δεν είναι πιθανό να διακόψουν την οπτική επαφή όταν ψεύδονται.
  2. Οι άνθρωποι δεν θα αγγίξουν πιο πολύ το πρόσωπο τους όταν ψεύδονται.
  3. Η συχνότητα που ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους μπορεί να δείχνει ένα ψέμα αλλά μόνο όταν ξέρετε με μεγάλη λεπτομέρεια τη συχνότητα του συγκεκριμένου παίκτη.
  4. Όταν εξιστορείτε μια εκδοχή γεγονότων, κάποιος που δε τα έχει παρακολουθήσει όσο εσείς και έχει χάσει κάποιες λεπτομέρειες, είναι πιο πιθανό να λέει την αλήθεια.

Ενδιαφέροντα Γεγονότα και Στατιστικά ψεύδους

  1. Το 84% των ανθρώπων πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αποδεκτό ψέμα.
  2. Το 83% των γυναικών νιώθουν ενοχές όταν ψεύδονται.
  3. Το 70% των ανδρών νιώθουν ενοχές όταν ψεύδονται.
  4. Το 71% των ανθρώπων νομίζουν ότι είναι σωστό να προστατέψουν κάποιον λέγοντας ψέματα.
  5. Το 57% των ανθρώπων αρέσκονται στο να ψεύδονται όταν παίρνουν ένα δώρο που δε τους αρέσει.
  6. Το 10% των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να πουν ψέματα στον σύντροφό τους.

Τα πιο διάσημα ψέματα που λένε οι άντρες

  1. Δεν ήπια πολύ
  2. Δεν υπάρχει τίποτα το λάθος, είμαι καλά
  3. Δεν είχα σήμα στο κινητό.
  4. Δεν ήταν και τόσο ακριβό.
  5. Είμαι καθοδόν.
  6. Έχω κολλήσει στη κίνηση.
  7. Όχι, δε φαίνεσαι τόσο χοντρή.
  8. Συγγνώμη, δε πρόλαβα το τηλέφωνο.
  9. Έχεις χάσει βάρος.
  10. Είναι αυτό ακριβώς που ήθελα πάντα.

Τα πιο διάσημα ψέματα που λένε οι γυναίκες

  1. Δεν υπάρχει τίποτα το λάθος, είμαι καλά.
  2. Δε ξέρω που είναι, δε το άγγιξα.
  3. Δεν ήταν τόσο ακριβό.
  4. Δεν είχα πολλά λεφτά για να πιω
  5. Έχω πονοκέφαλο
  6. Ήταν προς πώληση
  7. Είμαι καθοδόν
  8. Ω, το είχα πολλά χρόνια
  9. Όχι, δε το πέταξα
  10. Είναι κάτι που το ήθελα πάντα

Το μεγαλύτερο ψέμα που λένε οι χρήστες του internet κάθε μέρα:

  1. Όταν πατάνε το «Αποδέχομαι τους όρους» ενώ στη πραγματικότητα οι περισσότεροι από αυτούς δεν τους έχουν διαβάσει καθόλου.

Τα τελευταία ψέματα μπορεί να φαίνονται άσχετα με το πόκερ αλλά αν κάνετε μια μικρή προσαρμογή στις συμπεριφορές και τα λόγια των παικτών, κάποιο επιπλέον συμπέρασμα θα βγάλετε.