Ο αντίπαλος πρέπει να είναι σε draw. Όταν το pot είναι μεγάλο και ο αντίπαλος σας κάνει απλά call σε ένα μεγάλο bet ή raise χωρίς να αφήνει πολλά χρήματα πίσω του, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είναι σε draw.

drawΥπάρχουν φορές, ειδικά στο turn, όπου γίνεται πολύ εμφανές ότι ο αντίπαλος σας πρέπει να είναι σε draw. Αυτές οι καταστάσεις εμφανίζονται συνήθως όταν ο αντίπαλος σας κάνει call ένα μεγάλο ποντάρισμα ή raise χωρίς να αφήνει πολλά χρήματα πίσω του. Η απλή λογική λέει ότι αν είχε φτιάξει ένα φύλλο, θα έπαιζε all-in αντί να κάνει απλά call. Εάν δώσετε προσοχή σε αυτά τα σημεία, μπορεί να τύχετε σε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για μπλόφα.

Ήμουν σε μια παρτίδα την προηγούμενη εβδομάδα στο Commerce Casino των $5-10 ΝL όπου εμφανίστηκε ένα τρανό παράδειγμα αυτής της έννοιας. Κάνοντας μια ανασκόπηση, πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα μπλοφάρει και στα προηγούμενα streets αλλά και στο river που έπαιξα, δε μπορούσα να αποφύγω να μπλοφάρω.

Η παρτίδα άρχισε από έναν solid παίκτη που άνοιξε το ποντάρισμα από το CO με raise απέναντι σε έναν limper στα $45. Ένας επιθετικός παίκτης έκανε call από το SB κι εγώ είχα [5h][7h] στο BB και stack των $1900. Το SB είχε περισσότερες μάρκες. Σκέφτηκα ότι σε αυτό το σημείο, και για όσα ήξερα για τον raiser, ότι θα μπορούσα να κάνω re-raise και να πάρω το pot. Και ακόμα κι αν το SB έκανε call, δε θα ερχόταν και το τέλος του κόσμου, οπότε έκανα raise στα $185. Ο limper έκανε fold και δυστυχώς για εμένα, έκαναν call και ο raiser και το SB.

Στο flop ήρθαν τα [Kh][6d][2d] και δε βελτίωσα καθόλου το φύλλο μου. Ωστόσο, αν είχα σκεφτεί ότι ο solid παίκτης στο CO μπορεί να έκανε ένα 4-bet με AK με κάποια συχνότητα και δε θα έκανε call σε 3 πονταρίσματα με KQ, αυτός ο Ρήγας πραγματικά δε θα πρέπει να βελτίωσε το φύλλο του. Και ακόμα κι αν το SB μου έκανε call, θα μπορούσα να ρίξω διάφορα barrels στο turn που θα μου έδιναν επιπλέον equity ή θα μπορούσα να δω μια δωρεάν κάρτα και από θέση. Αντίθετα, εκείνη τη στιγμή ωστόσο, σκέφτηκα ότι ένα συνετό παίξιμο θα ήταν να κάνω ένα καθυστερημένο continuation bet για να δω αν έφτιαξε τίποτα ο Solid παίκτης στο flop. Αν πόνταρε, θα άφηνα την παρτίδα. Ωστόσο, όλοι κάναμε check.

Στο turn ήρθε το [8h] δίνοντας μου ένα open-end draw για κέντα και draw για χρώμα. Το SB πόνταρε $375, και σε εκείνο το σημείο ήθελα να τον πιέσω όσο πιο πολύ μπορούσα. Με περίπου ακόμα $1700 στο stack μου, δεν ήθελα να παίξω all-in επειδή πίστευα ότι θα φαινόταν σα να πηγαίνω για draw. Αλλά ήθελα να κάνω το ποντάρισμα μου να μοιάζει σαν να δεσμεύομαι στο pot για να προστατευτώ απέναντι στα draw του. Έτσι έκανα raise στα $1200. Ο αρχικός raiser έκανε ένα γρήγορο fold αλλά το SB έκανε κάτι τελείως μη αναμενόμενο.

Σκέφτηκε για αρκετή ώρα, είπε “$1200;” και τελικά έκανε call!! Σε αυτό το σημείο απλά δε μπορούσα να το πιστέψω. Εννοώ, είχα μόνο ακόμα $500 και μετά το call του, υπήρχαν $3000 στο pot. Εάν νόμιζε ότι ήμουν σε draw και είχε έναν Ρήγα, γιατί δεν έπαιξε απλά all-in εκείνη τη στιγμή; Το μόνο συμπέρασμα που θα μπορούσα να βγάλω ήταν ότι ήταν κι αυτός σε draw, πιο πιθανό με ένα ζευγάρι ή draw για κέντα.

Στο river ήρθε ένα ασήμαντο [Tc] και το SB έκανε γρήγορα check. Προφανώς με το φύλλο μου 7 high, δεν είχα showdown με τα περίπου $500 στο stack μου, οπότε και έπαιξα all-in. Τα μαθηματικά σε μια τέτοια μπλόφα, είναι πολύ εύκολα. Ότι έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το ποντάρισμα σας στο pot και να το διαιρέσετε με το ποντάρισμα, σε αυτή την περίπτωση είναι 3000+500/7= 1/7. Οπότε αν λειτουργήσει η μπλόφα μας μια φορά στις επτά με αυτό το pot, θα βγούμε κερδισμένοι. Παρ όλα αυτά, το SB καταράστηκε την τύχη του, έδειξε το nut draw του στα καρά και έκανε γρήγορα fold.

Το ενδιαφέρον πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι μερικές φορές μπορεί να μοιράζεστε το ίδιο draw με τον αντίπαλο σας και να μην θέλετε να έρθει.