Τα boards με άχρηστα φύλλα είναι μερικά από τα καλύτερα για να κάνετε semi-bluff εναντίον του pre flop raiser.

qΑν θέλετε να πάτε το παιχνίδι σας στο no limit στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει να αρχίσετε να προσέχετε το περιεχόμενο του board και την πιθανότητα τα φύλλα να έχουν βοηθήσει τα χέρια των αντιπάλων σας. Είναι επίσης σημαντικό να βάλετε τον αντίπαλό σας σε ένα ακριβές range για call πριν το flop και να εξακριβώσετε των αριθμό των συνδυασμών των φύλλων που μπορούν να σας κερδίσουν εάν κρατάτε ένα ζευγάρι ως pre flop raiser.

Σίγουρα όλα τα boards δεν είναι ίδια. Για παράδειγμα, ας ρίξουμε μια ματιά στο [Qx][2x][7x]. Αν ένας παίκτης έχει ένα λογικό range για flat call πριν το flop, είναι πιθανό να έχει 2 ζευγάρια τώρα. Επίσης, εάν οι αντίπαλοι σας πηγαίνουν πάντα σε 3-bet με [Ax][Ax], [Kx][Kx] ή [Qx][Qx] και δεν είναι πιθανό να κάνουν raise στο flop με απλά μόνο μια Ντάμα, τότε, εάν κάνουν raise για value αντιπροσωπεύουν ένα set 7άρια ή 2άρια.

Αντιθέτως, ας ρίξουμε μια ματιά σε έναν board με [7x][8x][9x]. Στην περίπτωση αυτή, αν ο αντίπαλος παίζει με suited connectors, θα μπορούσε να είχε στο flop 78, 79, 89, JT ή 56 άλλους συνδυασμούς φύλλων που κερδίζουν ένα overpair σε σύγκριση με ένα αποσυνδεδεμένο flop. Για το λόγο αυτό, μπορείτε πραγματικά να αποκλείσετε τα draws που δεν είναι τόσο ισχυρά εναντίον ενός  continuation bet κάποιου παίκτη. Ας πούμε ότι έχουμε [Ax][5x] στο παραπάνω board και ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει [Kx][Kx]. Έχουμε επτά outs με το κάτω άκρο ενός gutshot και με ένα overcard. Τώρα αυτό δεν είναι το καλύτερο draw, ειδικά με πολλούς παίκτες, αλλά αν μπορούμε να πάμε σε heads-up κατά του preflop raiser, υπάρχουν πολλά χέρια που μπορούμε να έχουμε με τα οποία μπορούμε να νικήσουμε ένα ζευγάρι.

Ειδικά σε boards με 2 κάρτες για χρώμα, υπάρχουν επίσης πολλές κάρτες που μπορεί να έρθουν που θα τρομάξουν ένα ζευγάρι στο turn. Μαζί με το Έξι ή τον Άσσο που θα φτιάξουν το χέρι μας, θα μπορούσαμε να αποδυθούμε ένα φύλλο που κάνει draw για χρώμα ή έναν Βαλέ κάνοντας το να μοιάζει σα να έχουμε μια open-end κέντα για ένα 10. Ένα 5 κι ένα 10 επίσης θέτουν θέμα straight και θα φανούν τρομαχτικά σε ένα overpair. Αυτό είναι πάνω από το μισό της τράπουλας που θα το κάνει πολύ δύσκολο για τον αντίπαλό μας να συνεχίσει.

Έτσι την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε μια κίνηση εναντίον του preflop raiser όταν αισθάνεστε ότι μπορεί να έχει ένα overpair αλλά νομίζετε ότι μπορείτε να τον κάνετε να πάει πάσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε στο range σας πολλούς συνδυασμούς χεριών που κερδίζουν ένα ζευγάρι στο flop και ότι θα συνεχίσετε όταν θα έρθουν εκφοβιστικές κάρτες στο turn.