Εάν έχετε [Ac][Kc] σε ένα pot με πολλούς αντιπάλους και το flop έρθει 7-8-9 καρό, σώστε τα χρήματά σας και παρατήστε την παρτίδα. Δεν θα επιβιώσετε από μια τέτοια κατάσταση αρκετά συχνά, ώστε ένα ποντάρισμα να ήταν κερδοφόρο εδώ.

DΑς δούμε ένα λιγότερο εμφανές και πιο δύσκολο παράδειγμα: Έχετε [As][Kd] και κάνετε raise μετά από δύο άτομα που έκαναν απλά limp. Στην πορεία γίνεστε call από ένα άτομο και στη συνέχεια από τα δύο άτομα που προαναφέραμε επίσης. Άρα είστε 4 άτομα που συμμετέχετε στη παρτίδα και τα κοινά φύλλα στο flop έρχονται: [6d][7d][8h]. Ακόμα κι αν οι δυο πρώτοι παίκτες σας κάνουν check, θα σας συμβούλευα να κάνετε και εσείς check τις περισσότερες φορές. Το συγκεκριμένο flop δημιουργεί επαφή με πολλούς συνδυασμούς αρχικών φύλλων, με τους οποίους θα μπορούσαν οι παίκτες να είχαν μπει, όπως 9-10, 6-6, 9-9, Α-7 και αρκετούς άλλους. Εάν υπάρξει ένα ποντάρισμα στο flop, θα πρέπει λογικά να εγκαταλείψετε. Ναι, μπορεί να κάνετε fold τα καλύτερα φύλλα κάποιες φορές, αλλά αυτή είναι η σωστή και ορθόδοξη επιλογή εδώ.

Τώρα, ας δούμε μια περίπτωση όπου μπορεί να είχατε αποφασίσει να συνεχίσετε μετά το flop. Βρισκόμαστε στο ίδιο σενάριο με πριν. Όλοι κάνουν check στον παίκτη στην τελευταία θέση, αυτός πόνταρε και οι δυο παίκτες πριν από εσάς κάνουν fold. Τώρα έχετε να κάνετε μια επιλογή. Ο παίκτης στην τελική θέση μπορεί απλά να προσπαθεί να κλέψει εδώ, εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της θέσης του. Από την άλλη, όμως, μπορεί να έχει και κάτι. Εδώ είναι μια κατάσταση όπου θα χρειαστείτε όλες σας τις δεξιότητες γύρω από το πόκερ, για να απαντήσετε κάποια σημαντικά ερωτήματα: Εάν είχε στο χέρι του ένα μεγάλο ζευγάρι πριν το flop, θα σας έκανε re-raise; Θα σας έκανε call ο συγκεκριμένος παίκτης με ένα οριακής ισχύος αρχικό συνδυασμό φύλλων που τον βοήθησε το συγκεκριμένο flop; Θα πόνταρε εδώ με φύλλα όπως Α-J ή Α-10; Είναι ένας παίκτης που μπλοφάρει συχνά και ποντάρει πάντα όταν όλοι οι παίκτες κάνουν check σε αυτόν, ανεξαρτήτως του τι κρατάει; Ή αυτός ο παίκτης είναι αρκετά προσεκτικός και ποντάρει μόνο με δυνατούς συνδυασμούς φύλλων;

Όταν απαντήσετε αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις, θα έχετε μια καλύτερη ιδέα για το αν θα πρέπει να συνεχίσετε ή όχι για ένα κοινό φύλλο ακόμα, ελπίζοντας να έρθει ένας Άσσος ή Ρήγας ή να κάνετε call τον αντίπαλο μέχρι το τέλος της παρτίδας. Σε γενικές γραμμές, όταν απαντάτε τις διάφορες ερωτήσεις που σας δημιουργούνται για τον αντίπαλό σας αλλά και πάλι δεν ξέρετε τι να κάνετε, τότε πρέπει να κάνετε fold.

Βρείτε το εδώ Από το “Super System 2” του Doyle Brunson που κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις “Τριποδάκη”