Με ένα ζευγάρι Άσσων ή Ρηγάδων σε μία από τις πρώτες θέσεις, πριν από το Flop… εγώ πιθανώς θα έκανα Limp-In (απλά θα έκανα Call το Blind) ελπίζοντας ότι κάποιος μετά από εμένα θα έκανε Raise έτσι ώστε να μπορούσα να κάνω Re-Raise.

Doyle BrunsonΣε μία από τις μεσαίες θέσεις αν κανένας από τις πρώτες θέσεις δεν είχε μπει μέσα θα τα έπαιζα με τον ίδιο τρόπο. Αλλά, αν κάποιος από τις πρώτες θέσεις είχε μπει μέσα… θα έκανα Raise (περίπου στο μέγεθος του Pot).

Σε μία από τις τελευταίες θέσεις, προφανώς θα έκανα Raise και θα ήλπιζα ότι κάποιος θα έκανε Trail ένα Φύλλο μέχρι εμένα αρκεί να παίζουν αδύναμα το Φύλλο τους (slow-play), έτσι ώστε να μπορούν να μου κάνουν Re-Raise. Αν το έκαναν, θα έκανα φυσικά Re-raise κι ανάλογα με τις συνθήκες, ίσως έκανα Move-In. Αν έκανα Re-raise κι είχα περίπου τα μισά χρήματά μου στο Pot πριν από το Flop με δύο Άσσους ή δύο Ρηγάδες… δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έβαζα τα υπόλοιπα στο Flop ανεξάρτητα απ’ αυτό που θα ερχόταν στο Flop. Τίποτα δεν θα μπορούσε να με σταματήσει. Αν ο αντίπαλός μου δεν είχε κάνει Set στο Flop… θα τα έκανα όλα Move-In μόνος μου. Ο λόγος που θα το έκανα αυτό είναι γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που θα μπορούσα να προβλέψω τον εαυτό μου… και δεν πρόκειται να προσπαθήσω. Αν οποιοδήποτε απ’ αυτά τα μεγάλα ζευγάρια νικιόταν από κάποιον άλλον (get cracked)… ε, τότε, απλά θα έχανα τα χρήματά μου.

Αντιθέτως, μπορεί να υπάρξει μία σπάνια περίπτωση όπου θα σκεφτόσασταν να πετάξετε δύο Ρηγάδες πριν από το Flop όταν σας γίνει Raise.

Είναι ένα δυνατό Φύλλο για να ξεφύγετε απ’ αυτό… αλλά αν ένας πραγματικά Tight παίχτης σας έκανε Move In, ένας παίχτης που ξέρετε ότι είναι τόσο Tight που δεν θα έκανε τέτοιο παιχνίδι εκτός κι αν είχε δύο Άσσους, τότε ίσως να θελήσετε να τους πετάξετε. Φυσικά, θα πρέπει να είστε σχεδόν σίγουροι για τον αντίπαλο σας προτού το κάνετε αυτό. Ένας τρόπος για να πάρω αυτή τη σπάνια απόφαση είναι να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του αντιπάλου μου. Αναρωτιέμαι αν θα έκανα Re-Raise (αν ήμουν αυτός) με δύο Ντάμες (ή λιγότερο). Αν η απάντηση είναι ΟΧΙ…. θα πετούσα τους δύο Ρηγάδες.

Να σημειώσω ότι όταν έχετε δύο Ρηγάδες και υπάρχει ένας μόνο Άσσος στο Flop… είναι μεγάλη απόφαση για το αν θα πρέπει να συνεχίσετε με το Φύλλο σας ή όχι. Αν κάνετε Put On στον αντίπαλό σας έναν Άσσο… αυτό θα είναι και το τέλος του Pot.

Αν όχι… παίζετε τους δύο Ρηγάδες σας σαν να είχατε το καλύτερο Φύλλο.

Άρθρο από το βιβλίο Super System 1 του Doyle Brunson

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Τριποδάκη» και θα το βρείτε στην ενότητα Προτεινόμενα Βιβλία