Το Texas Holdem ή holdem είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι καρτών στον κόσμο και ταυτόχρονα η πιο διαδεδομένη παραλλαγή που παίζεται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά η no limit εκδοχή του, που χρησιμοποιείται στο Main Event του World Series of Poker. Συμβαίνει επίσης να είναι το κύριο παιχνίδι στο World Poker Tour που φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή τουρνουά Texas Hold’ Em σε όλο τον κόσμο.

Texas HoldemΠροέλευση του ονόματος για το παιχνίδι “Texas Holdem”
Όπως πολύ εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε από το όνομα του, το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζεται στην πολιτεία Texas των Η.Π.Α. Ο θρύλος λέει ότι η πρώτη εκδοχή του παιχνιδιού παίχτηκε στο Robstown του Τέξας στις αρχές της δεκαετίας του 1900. Στο Ντάλας του Τέξας πρέπει να έφτασε γύρω στο 1925.

Το παιχνίδι στη συνέχεια λέγεται ότι εισήχθη στο Las Vegas από λίγους Τεξανούς παίκτες όπως οι Crandell Addington, Doyle Brunson και Amarillo Slim. Γρήγορα απέκτησε μια αύξουσα δημοτικότητα από το 1970 και μετά και εξελίχτηκε στη μορφή που το παίζουμε και σήμερα αφού μετατράπηκε από ένα παιχνίδι τύχης σε ένα παιχνίδι στρατηγικής, γνώσης και μαθηματικών.

Μέσα σε μόλις 40 χρόνια συνεχίζει και ακμάζει. Από την ταπεινή του έναρξη, η δημοτικότητά του αναπτύχθηκε τόσο πολύ ώστε κατέληξε να αποτελεί το βασικό παιχνίδι σε όλες τις μεγάλες παγκοσμίου φήμης διοργανώσεις και να είναι το πρώτο σε προτίμηση και συμμετοχή παιχνίδι καρτών τόσο στη Live του μορφή όσο και στο Internet.